Kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

malo se razlikuje od našeg

OVAKO GRCI SPREMAJU KISELI KUPUS: Ukusniji je od našeg zbog 1 vrste mesa, RECEPT JE VRHUNSKI

Grčki specijalitet, kupus sa mlevenim mesom zapečen u rerni, ječo je koje će osvojiti sva vaša čula

Objavljeno: 30.01.2023. 15:41h

Kupus je na trpezi u Srbiji od davnina, postoje razni recepti od sarme, preko podvarka do kuvanog kiselog kupusa.

Ako želite da malo promenite meni, evo jednog recepta za grčki kupus.

foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Sastojci:

1 manja glavica svezeg kupusa

1 glavica crnog luka

300 g mlevene junetine

2 kasike maslinovog ulja

po ukusu so, biber, origano

400 ml jogurta od obranog mleka

2 jajeta

Priprema:

Na malo ulja prodinstati luk, dok ne postane staklast, pa dodati slaninu tanko narezanu i mleveno meso. Dinstati uz povremeno dolivanje supe.

FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
FOTO: Printscreen/RTS

Kada je meso napola dinstano dodati rendani kupus. Dinstati dok kupus ne omekša i ne ispari suvišna tečnost.

Vatrostalnu posudu malo nauljiti, sipati smesu od mesa i kupusa i preliti mešavinom jogurta i jaja.

Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno!

(Espreso/Coolinarka)