malo se razlikuje od našeg
OVAKO GRCI SPREMAJU KISELI KUPUS: Ukusniji je od našeg zbog 1 vrste mesa, RECEPT JE VRHUNSKI
Grčki specijalitet, kupus sa mlevenim mesom zapečen u rerni, ječo je koje će osvojiti sva vaša čula
Kupus je na trpezi u Srbiji od davnina, postoje razni recepti od sarme, preko podvarka do kuvanog kiselog kupusa.
Ako želite da malo promenite meni, evo jednog recepta za grčki kupus.
Sastojci:
1 manja glavica svezeg kupusa
1 glavica crnog luka
300 g mlevene junetine
2 kasike maslinovog ulja
po ukusu so, biber, origano
400 ml jogurta od obranog mleka
2 jajeta
Priprema:
Na malo ulja prodinstati luk, dok ne postane staklast, pa dodati slaninu tanko narezanu i mleveno meso. Dinstati uz povremeno dolivanje supe.
Kada je meso napola dinstano dodati rendani kupus. Dinstati dok kupus ne omekša i ne ispari suvišna tečnost.
Vatrostalnu posudu malo nauljiti, sipati smesu od mesa i kupusa i preliti mešavinom jogurta i jaja.
Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!
(Espreso/Coolinarka)