Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE

recept

PRE STAVLJANJA PREBRANCA U RERNU OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo na taj način će ispasti NAJBOLJI do SAD

Pasulj sipati u šerpu

Objavljeno: 30.01.2023. 15:22h

Prebranac, pasulj koji svi vole.

Čak i oni koji ne vole čorbast pasulj, kažu da je prebranac fantastično jelo.

foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Sastojci:

Pasulj beli 600 g

Meso 300 g

Vegeta 1 kašika

crni luk 3 glavice

Ulje 100 ml

voda pola čaše

So 1 kašičica

Crvena mlevena paprika 2 kašike

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

Kako pripremiti:

Pasulj sipati u šerpu. U serpu sipati vode toliko da prelije pasulj pa kuvati dok ne proključa. Kada proključa procediti pasulj a ta prva voda se uvek prospe. Zatim pasulj u drugu čistu šerpu sipati isto toliko sipati vode i dodati 1 kašiku vegete. Ovoga puta pasulj kuvati dok skoro ne bude kuvan, dok ne omekša.

U drugu posudu dodati iseckan na sitno 3 glavice crnog luka,kašičicu soli ulje i pola čaše vode. Dinstati tako dok voda ne ispari. Kada voda ispari smanjiti vatru, dodati dve kašike crvene mlevene paprike i tako još malo luk pržiti na laganoj vatri. Rernu zagrejati na 200 stepeni.

(Espreso/BlicŽena)