POGLEDAJTE!
PLATA PREKO 100.000, A NIKO OVAJ POSAO U SRBIJI NEĆE DA RADI: Svi se pitaju kako, ali evo u čemu je caka
- Pre 7 dana smo postavili oglas i još nismo nikoga zaposlili
Možda deluje lako, ali biti dobar majstor za roštilj je pravo umeće, posebno na Balkanu, poznatom po dobrim ćevapima, pljeskavicama...
Iako se u oglasima često navodi da nije potrebno prethodno iskustvo za ovu poziciju, ono je svakako poželjno. A kako je restorana i objekata sa brzom hranom u Srbiji i Beogradu sve više - tako raste i interesovanje za roštilj-majstore.
Na nekoliko mesta postoje plate od 90.000 dinara za ovu poziciju, i to uz stalno zaspolenje. Danas je, međutim, pažnju privukao oglas zalepljen na vrata poznatog novobeogradskog restorana: nudi se početna plata od 100.000 dinara.
Od ostalog, ponuđeno je stalno zaposlenje, radno vreme 8 sati i to u dve smene, a druga se završava u 23 sata. Plaćeni su topli obrok, odmor, a radi se šest dana u nedelji. Pa ipak, već sedam dana je ovaj oglas aktuelan, ali još niko se nije zaposlio.
- Pre 7 dana smo postavili oglas i još nismo nikoga zaposlili. Svi bi dobru platu, ali niko ne bi da radi. Šalu na stranu, ima dosta posla, mi zato podrazumevamo da radnik ima i bakšiš i da mu taj dodatni novac ide na zaradu. Naravno da od zalaganja zavisi i njegovo napredovanje, koje je izvesno - ispričao je vlasnik.
Ovako glasi još jedan oglas za posao gde je satnica 330 dinara: Uslovi: timski rad, isplata može na dnevnom ili mesečnom nivou - stvar dogovora, rad u dve smene (09 do 17 i 14 do 22h), obrok u smeni, radi se 5 ili 6 dana nedeljno, poželjno radno iskustvo. Dužnosti: priprema i pečenje mesa.
Shodno ovim brojkama, to znači da biste za jedan dan na ovom poslu mogli da zaradite 2.640 dinara. Takođe, u aktuelnim oglasima plata majstora za roštilj negde ide i do 140.000 dinara, kuvarice mogu da zarade do 110.000, a kuvari koji pripremaju samo hotelski doručak - do 80.000 dinara.
S druge strane, pronašli smo i mesto gde roštilj-majstora plaćaju do 50.000 dinara, tako da su razlike u zaradama prilične.
(Espreso/Telegraf)