savet
KUVARICA OTKRILA TRIK ZA PRŽENJE RIBE: Samo tako će spolja biti HRSKAVA, a unutra MEKANA
Brzo i lako spremite najepše filete ribe za Badnje veče
Dok traje post, ali i kada su posni dani sreda i petak, na meniju se često nalazi riba. Ona nije komplikovana za spremanje i ne zahteva puno vremena, ali postoje neke "cake" koje će pomoći da uvek bude savršenog ukusa i da kožica bude hrskava.
Ako pripremate filete ribe u nastavku teksta pročitajte šta je profesionalna kuvarica Kejt Mekju otkrila.
Riba nije tako ukusna ako kožica nije hrskava i ako vam se zalepi za tiganj, a postoji jednostavna trik koji će onemogućiti da se to desi. Filete dobro začinite (može po želji), a zatim ih stavite u tiganj koji ste malo nauljili.
Potrebno je da stranu gde je kora prvo ispečete, a bitna je stvar da ribu ne okrećete više od jednom. Kada je stavite u tiganj sačekajte da se donja strana isprži, pa nekom tankom lopaticom okrenite na drugu stranu. Kada je dobro ispržena neće se lepiti.
Riba je gotova kada se isprži i druga strana.
(Espreso/Stvar ukusa)