recept
IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK: Džigerica sa povrćem, JEDNOSTAVNO I JEFTINO (VIDEO)
Svi ljubitelji džigerice će se obradovati ovom ručku
Džigerica je puna protena i vitamina A, vitamina B, a sadrži i gvožđe. Bilo bi dobro da je uvrstite u jelovnik, a ovaj recept će vas oduševiti. Naš predlogza vikend ručak je da napravite džigericu, a kao prilog poslužite bulgur sa povrćem i salatu po želji. Jednostavno je, a ni sastojci nisu preterano skupi.
Sastojci:
1 kg teleće džigerice
200 ml mleka
1 kašičica soli
1 kašičica slatke paprike
malo majčina dušica
60 g kukuruznog brašna
Za prilog:
3 zelene paprike
2 crvene paprike
1 luk
4 paradajza
50 g putera
40 g paradajz pirea
1 kašičica soli
160 g bulgura
200 ml vrele vode
Priprema:
Skinite masnoću sa vrha (u tankom sloju), pa isecite na 3 komada. Presecite po dužini da dobijete tanke šnicle. Stavite u posudu i prelijte mlekom. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru na sat vremena. Izvadite džigericu iz mleka, pa posolite, pospite tucanom paprikom i majčinom dušicom sa obe strane. Uvaljajte u kukuruzno brašno i pržite u vrelom ulju.
Na malo ulja i putera propržite seckani crni luk, pa dodajte seckane paprike. Kada povrće omekpa dodajte seckani paradajz, paradajz pire i posolite. Promešajte, pa posle 5 minuta dodajte bulgur koji ste oprali, promešajte i sipajte vrelu vodu. Poklopite i kuvajte dok ne omekša.
(Espreso/Stvar ukusa)