ukusno
SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA KAFANSKU TELEĆU ČORBU: Profesionalni KUVARI pred kraj DODAJU 1 SASTOJAK
Znamo da je nju najlepše pojesti u restoranu, ali možete i sami da je napravite
Kafanska teleća čorba je nešto najlepše što svako voli.
Jeste da je u kafanama veća čar pojesti je, ali da li znate da je možete spremiti i sami kod kuće?
Ono što joj daje poseban ukus jeste teleća čorba.
2 krompira
1 dl ulja
2 kašike brašna
2 dl kisele pavlake
1 žumance
so
biber
lovorov list
malo peršunovog lista
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju.
Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.
Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode.
Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.
Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom.
Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.
(Espreso/Kurir Stil/Sećanja.com)