Teleća čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

ukusno

SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA KAFANSKU TELEĆU ČORBU: Profesionalni KUVARI pred kraj DODAJU 1 SASTOJAK

Znamo da je nju najlepše pojesti u restoranu, ali možete i sami da je napravite

Objavljeno: 28.01.2023. 12:34h

Kafanska teleća čorba je nešto najlepše što svako voli.

Jeste da je u kafanama veća čar pojesti je, ali da li znate da je možete spremiti i sami kod kuće?

Ono što joj daje poseban ukus jeste teleća čorba.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

2 krompira

1 dl ulja

2 kašike brašna

2 dl kisele pavlake

1 žumance

so

biber

lovorov list

malo peršunovog lista

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju.

Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.

Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode.

Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.

Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom.

Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

(Espreso/Kurir Stil/Sećanja.com)