obavezno upamtite
PRE PRŽENJA RIBE OBABEZNO JE UVALJAJTE U 1 SASTOJAK: Ribar otkrio MALO POZNAT TRIK, samo tako će biti HRSKAVA
Stavite je u zagrejano ulje, pa kad se jedna strana isprži, okrenite je i sipajte jednu do dve kašike sirćeta
Kod nas se od svih vrsta ribe najviše sprema i jede oslić.
Obično se pohuje i nema ko ga ne voli, ali ne ispadne uvek onako mekano unutra, a hrskavo spolja.
Evo takvog jednog recepta.
Ribu možete da ispržite ili da ispečete u rerni, a danas otkrivamo trik kako da je spremite tako da bude preukusna. Pomoću jednostavnih trikova, tj. sastojka, napravićete hrskavu ribu koja se ne raspada.
Ovaj trik je otkrio iskusan ribar, a važi i za rečnu i za morsku ribu.
Stvoriće se zaštitni film koji će sprečiti da ona upije višak ulja. Stavite je u zagrejano ulje, pa kad se jedna strana isprži, okrenite je i sipajte jednu do dve kašike sirćeta.
Pre nego što krenete da je pržite, ribu prvo posolite, a onda i uvaljajte u kukuruzni skrob.
Ne samo da će korica biti hrskavija, nego će imati i lepši ukus kao i snažniju aromu. Po želji u tiganj možete da dodate limun isečen na kolutove, sitno seckani beli luk i ruzmarin, piše Stvarukusa.rs.
(Espreso/Stvar ukusa)