RECEPT
PUSLICE SA KOKOSOM KAKVE NISTE PROBALI: Obožavaćete ih, a što je najbolje - spremne su za MANJE OD POLA SATA
Ceo svet ih obožava, a ni vi nećete ostati ravnodušni
Mnogi od nas su odrasli uz puslice - laganu poslasticu od šećera i belanaca, ali sigurno mnogi ne znaju kratku priču u vezi sa njima.
Naime, njih je navodno 1720. godine izmislio švajcarski poslastičar Gasparini, a neki izvori tvrde da su ovi slatki kolačići u to vreme već postojali, a da ih je ovaj slavni kuvar samo poboljšao.
Danas su najpoznatije francuske, italijanske i švajcarske puslice, a razlika je u tome što se jedne jedu sirove ali dobro umućene, druge se kuvaju, dok se treće kuvaju na pari, pa mute.
Ipak, postoji i srpska verzija ovog kolača, a kod nas se puslice prave tako što se suše u rerni na niskoj temperaturi.
Ukoliko još uvek niste, isprobajte verziju sa kokosom, neće vam oduzeti mnogo vremena, a i te kako će vas oduševiti.
Vreme pripreme:
30 minuta
Sasotojci:
2 belanceta
150 g kokosa
100 g šećera
prstohvat soli
Priprema:
Belanca umutite sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte šećer i mutite sve dok ne dobijete čvrst šne, a zatim lagano umešajte kokos.
Stavite na pleh pek papir, pa smesu vadite kašikom.
Puslice ređajte na pleh, a zatim ih pecite oko 15-20 minuta na 180 stepeni.
Izvadite ih iz rerne i ostavite ih da se ohlade.
Bon appetit!
(Espreso/23sedam)