vaŽno
NIKAKO, ALI NIKAKO NE JEDITE KISELI KUPUS: Ako spadate u ovu grupu ljudi, MOŽE BITI FATALAN
So se sa kiselog kupusa ne uklanja potpuno čak ni pranjem listova pre upotrebe
Ruski naturolog Georgije Nazarov upozorio je na moguć štetni efekat kiseloog kupusa, i to zbog njegovog načina obrade.
Naime, nije zdravo to što se za kiseljenje koristi velika količina soli, pogotovo što se posle jela pije velika količina vode. Kada se u organizam unosi velika količina soli osoba može da oboli od povećanja krvnog pritiska, so u organizmu postaje opterećenje za bubrege, taloži se u zglobovima i krvnim sudovima. Zbog soli, višak tečnosti se zadržava i teško izbacuje, a so remeti odnos kalijuma i natrijuma, pa utiče na grčenje mišića pogotovo oko vrata i kičme. Ako se već konzumira kiseli kupus, trebalo bi potpuno izbaciti so iz drugih namirnica i obroka.
Nemir u rukama i nogama često se javlja kao posledica neravnoteže kalijuma i natrijuma, koje donosi previše soli.
So se sa kiselog kupusa ne uklanja potpuno čak ni pranjem listova pre upotrebe.
Dakle, sa kiselim kupusom, koji je bez sumnje koristan, ipak treba biti oprezan.
(Espreso)