OTKRIVAMO
DA LI STE PROBALI SLANE GALETE: Doručak u kom će najviše uživati mališani, a evo KAKO SE PRAVI!
Možete ih jesti za doručak, večeru ili užinu
Bakin kolač ili galete, poslastica je koja nas uvek vraća u detinjstvo. Mame i bake su ga uglavnom spremale u slatkoj verziji, pa smo ih mazali raznim namazima, uglanom kremom ili džemom.
Međutim, u poslednje vreme sve su popularnije i slane galete, koje su takođe ukusne.
Kada im dodate šunku i omiljeni namaz, dobićete savršen doručak.
Sastojci:
800 g brašna
2 jajeta
1 dl mlake vode
1 dl piva
1 kesica praška za pecivo
200 g margarina
150 g sira
100 g susama
2 dl ulja
so
Priprema:
U duboljoj posudi prvo promešajte sve suve sastojke. Zatim dodajte jaja, pivo, vodu, margarin, sir, susam, so i ulje i sve dobro promešajte.
Od testa kidajte loptice, stavljate u modlu i pecite.
Galete su gotove kada dobiju lepu žutu boju.
Jedite ih uz omiljeni suvomesnati proizvod i namaz.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)