Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

RECEPT

PRE UBACIVANJA KRMENADLI U PODVARAK 1 STVAR URADITE SA MESOM: Samo na taj način će OMEKŠATI

Tradicionalno jelo omiljeno u mnogim domovima

Objavljeno: 24.01.2023. 20:25h

Čim krene hladnije vreme i jača jela ulaze u naše domove. Najviše se ljudi raduje kupusu i sarmi, a ovo je jedan od najboljih recepata za pripremu fenomenalnog kiselog kupusa.

Sastojci:

kiseli kupus 2 kg

svinjske krmenadle 1 kg

crni luk 2 glavice

beli luk 3 čena

lovorov list 1

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

mlevena crvena paprika po ukusu

mast ili ulje po potrebi

so po ukusu

biber po ukusu

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Kako pripremiti:

Na masti ili ulju ispržite sitno isečen crni luk. Kupus isecite na tanke rezance, dobro operate i stavite na luk.

Dodajte biber, lovor i sitno iseckan beli luk. Poklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri, dolivajući malo vode.

Za to vreme svinjske krmenadle izlupajte tučkom za meso. Posolite i kratko propržite na vreloj masti ili ulju.

foto: Printscreen/Youtube/Uradi sama

Kad kupus omekša dodajte mlevenu papriku i izmešajte, pa krmenadle poređajte preko kupusa i zapecite u zagrejanoj rerni.

(Espreso/ŽenaBlic)