puno nadeva
GRČKI RECEPT ZA PUNJENE PEČURKE: Pripremite ih kao predjelo za svečanu trpezu, UKUS KOJI ĆETE OBOŽAVATI (VIDEO)
Uživaćete u svakom zalogaju, a mogu da se pripreme dan ranije, samo ih sačuvajte u frižideru i sutradan pecite
Upotpunite prazničnu trpezu fantastičnim predjelom, a to su punjene pečurke. One su jako zahvalne za pripremu, jer se mogu puniti različitim sastojcima, a naš predlog je ovaj grčki recept. Grci ih pune svežim spanaćem, slanom fetom i mocarelom, a poseban šmek daje sušeni paradajz.
Uživaćete u svakom zalogaju, a mogu da se pripreme dan ranije, samo ih sačuvajte u frižideru i sutradan pecite. Pročitajte i kako pravilno da očistite pečurke da one uvek budu ukusne.
Sastojci:
450 g pečuraka
100 g mocarela sira
150 g feta sira
200 g bebi spanaća 2 čena belog luka
malo sušenog paradajza (opciono)
prstohvat tucane paprike
2 kašike prezli
1 jaje
30-40 ml vode ili bujona
maslinovo ulje
1 kašičica origana
Priprema:
Spanać operite i dobro osušite, pa iseckajte. Sipajte u posudu, dodajte seckani sušeni paradajz, mleveni beli luk, izdrobljenu fetu, rendanu mocarelu, posolite, pobiberite, pa pospite tucanom paprikom i origanom. Dodajte jaje, prezle, malo maslinovog ulja i vode/bujona, pa sve dobro sjedinite.
Pečurke očistite, skinite dršku, pa ih napunite napravljenim filom. Ređajte u tepsiju, pa prelijte maslinovim uljem i pospite rendanom mocarelom. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, pa skinite foliju i pecite još 5-7 minuta bez nje.
(Espreso/Stvar ukusa)