recept
PRE STAVLJANJA JUNEĆIH REBARA U SUPU 1 STVAR OBAVEZNO MORATE DA URADITE: Samo tako će meso biti MEKANO
Brz i lak recept za ukusnu domaću supu
Svaka domaćica ima svoj recept za domaću supu, a jedna mlada domaćica je svoj podelila sa nama. Recept je veoma lak za pripremu, pa će i oni koji se ne snalaze tako dobro u kuhinji moći da ga naprave.
Sastojci:
300gr junećih rebara
5,6 šargarepa
malo peršuna
kašika vegete
Priprema:
U lonac staviti meso, iseckanu šargarepu i peršun pa sve zajedno preliti vodom. Zatim dodati kašiku vegete i promešati. Kuvati sve zajedno jedno 2h, dok meso ne postane mekano. Dok se kuva potrebno je pratiti da ne ostane bez vode.
Pre stavljanja junećih rebara u supu prokuvajte ih nekih 10 minuta kako bi bila mekana.
Kada je supa gotova skloniti sa šporeta i lepo procediti, a po potrebi zakuvati.
Proces zakuvavanja je sledeći:
Kada se supa skuva u loncu, ona se tad procedi u jednu veliku serpu i kad se zakuvava iz te šerpe se sipa u manju i doda se malo vode. Onda sačekate da to provri i dodate još malo vegete i rezance.
Prijatno!
(Espreso)