Pohovane tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/Cooking is simple

RECEPT

JEFTIN RUČAK OD SAMO PAR STVARI: U smesu dodajte TAJNI SASTOJAK da vaše pohovane tikvice budu POSEBNE (VIDEO)

Umesto klasičnog poha isprobajte ovaj, jer će vam se dopasti

Objavljeno: 22.01.2023. 23:17h

Tikvice spadaju u zdravo povrće, odlične su za mršavljanje, a mogu da se spremaju na milion načina. Od njih možete da pravite potaž, musaku, da ih punite, a mi vam predlažemo da ih ispohujete. Umesto klasičnog poha isprobajte ovaj, jer će vam se dopasti. U jaja se dodaje rendani sir, a ovako pripremljene pohovane tikvice su daleko ukusnije nego inače.

Sastojci:

2 tikvice

100 g tvrdog sira

1 kašičica peršuna

1 kašičica slatke paprike

3 jajeta

100 g prezl

50 g brašna

Priprema:

Tikvice isecite po dužini, pa stavite u neku posudu, pa posolite i pobiberite. Ostavite ih tako 20 minuta da puste vodu. Umutite jaja, pa dodajte peršun, slatku papriku i rendani sir. U drugoj posudi pomešajte brašno i prezle. Tikvice procedite, pa uvaljajte u brašno sa prezlama, a onda u jaja sa sirom. Pržite u zagrejanom ulju po 5 minuta sa obe strane.

(Espreso/Stvar ukusa)