Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/ Przepiski

SJAJNO

URADITE OVO SA HLEBOM I DOBIĆETE NEŠTO NEVEROVATNO: Domaćice se pomamile, TRIK je genijalan

Savršen recept kada nemate rešenje

Objavljeno: 20.01.2023. 19:09h > 19:15h

Sastojci

Potrebno je:

stari hleb

Priprema

Hleb, nikada, ne bacam. Koristim ga na razne načine, a sve što ostane upotrebim ga da napravim prezle.

Stari hleb usitniti, u secku, dok se ne naprave mrvice. U veliki pleh, od el. šporeta, staviti pek papir, pa izručiti mrvice i pravilno ih rasporediti.

Rernu ugrejati na 150 stepeni. Staviti pleh u zagrejanu rernu. Povremeno vaditi pleh i promešati hlebne mrvice. Kada dobro porumene izvaditi pleh, isključiti rernu, pa ih ponovo vratiti i ostaviti u, poluotvorenoj rerni, dok se, rerna, ne ohladi.

Kada se rerna ohladila izvaditi pleh, pa mrvice još jedanput staviti u secko.

Sa nekoliko obrtaja, mrvice će dobiti strukturu kao kupovne prezle.

Staviti ih u odgovarajuću posudu sa poklopcem. Ne treba poseban način čuvanja. Ja ih držim pored šporeta i, verujte mi, da su mnogo ukusnije nego kupovne.

(Espreso/Recepti)