paprikaš, Foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

recept

UBACITE 1 VRSTU MESA U PILEĆI PAPRIKAŠ: Samo tako će biti SOČAN I UKUSAN

U pileći paprikaš obavazno dodajte slaninu, biće ukusniji

Objavljeno: 20.01.2023. 17:00h

Pileći paprikaš spada među prva jela koja svako nauči da spremi, a može da se pravi i od celog pileta, ali i od delova mesa. Dosta podseća na gulaš, glavna razlika je u vrsti mesa i u tome što se u paprikaš dodaje i krompir.

Ako želite da napravite preukusno jelo koje će svakoga oduševiti, onda obavezno isprobajte ovaj recept, jer se dodaje omiljena srpska namirnica, a to je slanina.

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Sastojci:

2 karabataka

1 batak

1 kg krompira

100 ml ulja

1 paradajz

1 kašičica paradajz paste

2 crna luka

200 g slanine

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

1 paprika

peršun

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk i slaninu, pa dodajte isečenu papriku i meso. Sipajte čašu vode i dinstajte u povremeno mešanje.

Na pola kuvanja mesa sipajte paradajz pastu, slatku crvenu papriku, očišćen i na kocke isečen krompir. Sipajte vodu i poklopite, pa kuvajte dok sve ne bude gotvo. Na kraju začinite peršunom.

(Espreso/Stvar ukusa)