recept
UBACITE 1 VRSTU MESA U PILEĆI PAPRIKAŠ: Samo tako će biti SOČAN I UKUSAN
U pileći paprikaš obavazno dodajte slaninu, biće ukusniji
Pileći paprikaš spada među prva jela koja svako nauči da spremi, a može da se pravi i od celog pileta, ali i od delova mesa. Dosta podseća na gulaš, glavna razlika je u vrsti mesa i u tome što se u paprikaš dodaje i krompir.
Ako želite da napravite preukusno jelo koje će svakoga oduševiti, onda obavezno isprobajte ovaj recept, jer se dodaje omiljena srpska namirnica, a to je slanina.
Sastojci:
2 karabataka
1 batak
1 kg krompira
100 ml ulja
1 paradajz
1 kašičica paradajz paste
2 crna luka
200 g slanine
1 paprika
peršun
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk i slaninu, pa dodajte isečenu papriku i meso. Sipajte čašu vode i dinstajte u povremeno mešanje.
Na pola kuvanja mesa sipajte paradajz pastu, slatku crvenu papriku, očišćen i na kocke isečen krompir. Sipajte vodu i poklopite, pa kuvajte dok sve ne bude gotvo. Na kraju začinite peršunom.
(Espreso/Stvar ukusa)