Uvijanje sarme, Foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

VRHUNSKI

NAPRAVITE POSNU SARMU ZA DUPLO BRŽE VREMENA NEGO DO SADA: Biće vam ŽAO što niste znali ovaj NAČIN UVIJANJA

Posna sarma popularna, kako naziv kaže, tokom posta. Ima dosta recepata i puno mogućnosti

Objavljeno: 19.01.2023. 21:30h

Možete kombinovati sastojke po svom ukusu. Nema tu nekih pravila kojih se treba držati. Ovo je jedan vrlo jednostavan recept za posnu sarmu.

Ono što mnoge domaćice ne znaju je kako brzinski zaviti sarmu, postoji caka, pogledajte.

foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

Posna sarma, sastojci (za 15 komada):

1 manja glavica crnog luka

1 komad praziluka (cca 10 cm dužine)

2-3 kašike ulja

foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

1 kašičica slatke začinske paprike

20 kašičica pirinča po izboru

Ređajte u šerpu/lonac koji ste obložili listovima kupusa.

Dodajte listove lovora, prekrijte listovima kupusa, nalijte vodom da ogrezne i kuvajte dok kupus ne omekša.

Ja kuvam u ekspres loncu oko pola sata.

foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

Napomene:

Količine su okvirne, prilagodite ih potrebama i ukusu.

Uz kiseli kupus se odlično slažu razne projice.

Uz posnu varijantu, preporučujem posne projice koje možete obogatiti raznim biljnim dodacima poput povrća ili biljnih sireva.

1. Savet bake zlata vredan! Kašika i po fila i… eto rolnice!

2. Preklop sa tri strane

3. Preklopite sa jedne strane, a onda urolajte.

4. Isecite krajeve rolnici i uvucite ih u “džepove”.

(Espreso/Danas(Stvar ukusa)