originalan recept
NAŠA KUVARICA ANĐA OTKRILA ŠTA DODAJE U PREBRANAC PRE STAVLJANJA U RERNU: Samo ovako će imati POSEBAN ŠMEK (VIDEO)
Ona nam je do detalja opisala proces kojim ona priprema prebranac za sutrašnju slavu Sveti Jovan
Kada je slava posna, kao što je ove godine Sveti Jovan Krstitelj, domaćice imaju mnogo manje izbora što se tiče trpeze. Obično se na stolu, kao glavna jela, nađu pasulj i riba. Nema ko ne voli pasulj prebranac i svaka domaćica ga sprema na svoj način.
Mi vam donosimo originalan recept naše domaćice Anđe koja već duže vreme živi u Engleskoj. Ona nam je do detalja opisala proces kojim ona priprema prebranac za sutrašnju slavu Sveti Jovan.
Sastojci:
500 grama pasulja, al kad je slava svako prilagodjava po sebi
3-4 crna luka
3 cena belog luka
2-3 lovorova lista
supena kasika vegete
dve male kasicice slatke aleve paprike
malo bibera
Priprema:
Pasulj se potopi u vodu veče pre spremanja. Kada krenete da ga spremate, vodu u kojoj je bio potopljen prospete, a zatim sipate novu i kada prokuva u toj prvoj vodi nju bacite i sipate novu vodu, ubaci se 2-3 lovorova lista i kuva se dok ne postane mekan.. otprilike sat-sat ipo..
Kada se skuva, uzme se tepsija u kojoj se na malo ulja izdinstan crni sa belim lukom zatim se sipa prebranac sa vodom u kojoj se kuvao, dodaje se vegeta, aleva paprika i biber.
Kada se to odradi stavlja se u rernu na 200 -220 stepeni da se zapece i to je to.
(Espreso)