savet
1 TRIK SA POSNOM RUSKOM SALATOM SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Biće vam žao što tako KREMASTU niste spremali za SLAVU
Kako je ruska salata pre svega zamišljena kao mrsno jelo u kome se nalaze i mlečni proizvodi, često je pitanje kako napraviti njenu posnu varijantu za posnu slavu
Bez ruske salate ne može da se zamisli slava.
Vole je i oni koji baš nisu ljubitelji majoneza, a ide uz svu hranu, pa možete da budete sigurni da nećete da pogrešite. Kako je ruska salata pre svega zamišljena kao mrsno jelo u kome se nalaze i mlečni proizvodi, često je pitanje kako napraviti njenu posnu varijantu za posnu slavu.
Recept je vrlo jednostavan i uz male izmene možete da napravite posnu rusku salatu.
Umesto šunke dodajte tunjevinu ili šampinjone koje ćete prethodno da prodinstate.
Sastojci:
450 g povrća za rusku salatu 1-2 konzerve tunjevine u komadima ili 200 g šampinjona 300 g majoneza 3-4 kisela krastavčića
malo bibera malo soli
Priprema:
Prvi korak je kuvanje povrća. Potom kada skuvate povrće izručite ga u činiju gde ćete ješati ostale sastojke.
Ukoliko pravite rusku salatu sa tunjevinom, ocedite tunjevinu od ulja i stavite je u činiju. Kisele krastavčiće iseckajte na kockice i dodajte ih smjesi. Posolite i pobiberite prema ukusu. Na kraju dodajte posni majonez i ješajte dok se smesa ne sedini. Za kraj, salatu odložite u frižider i sačekajte da se ohladi.
Ukoliko se ipak odlučite za šampinjone ujesto tunjevine, samo ih izdinstajte i jednostavno ubacite u smesu.
(Espreso/Večernjenovosti.ba)