Proja, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

NJAMI

BUGARSKA PROJA ZALUDELA JUG SRBIJE: Nikad lakše i UKUSNIJE, svi zapisuju OVAJ RECEPT

Danas vam donosimo recept za ukusnu bugarsku proju

Objavljeno: 18.01.2023. 17:34h > 18:36h

Potrebne namirnice: 5 jaja

250 ml mleka

150 ml ulja

200 ml jogurta

200 g sjeničkog sira

250 g brašna

1 prašak za pecivo

so prema potrebi

Dodatno 100 g pršute ili dimljene šunke 10-ak zelenih maslina

Način pripreme:

Penasto umutiti jaja, dodati izdrobljen sir, mleko, ulje, jogurt pa sve promešati. Dodati prosejano brašno i prašak za pecivo pa masu dobro umutiti žicom. (Ukus se može oplemeniti dodatkom seckane šunke/pršute i seckanih maslina). Ukoliko je potrebno dodati so u zavisnosti od toga koliko je sir slan. Smesu izliti u nauljen pleh (20×33 cm) ili kalupe za mafine i ravnomerno rasporediti. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC, dvadesetak minuta tj. dok ne porumeni i počne da se odvaja od stranica pleha tj. kalupa za mafine. Isključiti rernu i ostaviti pecivo još par minuta, a zatim izvaditi i sačekati da se prohladi pa poslužiti. Ipak je nešto pite preostalo, pa evo kako izgleda kada se pravi sa korama za pitu, kako je u uvodnom tekstu objašnjeno.

(Espreso)