NJAMI
BUGARSKA PROJA ZALUDELA JUG SRBIJE: Nikad lakše i UKUSNIJE, svi zapisuju OVAJ RECEPT
Danas vam donosimo recept za ukusnu bugarsku proju
Potrebne namirnice: 5 jaja
250 ml mleka
150 ml ulja
200 ml jogurta
200 g sjeničkog sira
250 g brašna
1 prašak za pecivo
so prema potrebi
Dodatno 100 g pršute ili dimljene šunke 10-ak zelenih maslina
Način pripreme:
Penasto umutiti jaja, dodati izdrobljen sir, mleko, ulje, jogurt pa sve promešati. Dodati prosejano brašno i prašak za pecivo pa masu dobro umutiti žicom. (Ukus se može oplemeniti dodatkom seckane šunke/pršute i seckanih maslina). Ukoliko je potrebno dodati so u zavisnosti od toga koliko je sir slan. Smesu izliti u nauljen pleh (20×33 cm) ili kalupe za mafine i ravnomerno rasporediti. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC, dvadesetak minuta tj. dok ne porumeni i počne da se odvaja od stranica pleha tj. kalupa za mafine. Isključiti rernu i ostaviti pecivo još par minuta, a zatim izvaditi i sačekati da se prohladi pa poslužiti. Ipak je nešto pite preostalo, pa evo kako izgleda kada se pravi sa korama za pitu, kako je u uvodnom tekstu objašnjeno.
(Espreso)