PRE NEGO ŠTO STAVITE PREBRANAC U ŠEPRU OBAVEZNO DODAJTE 1 SASTOJAK: Samo TAKO će se BRŽE SKUVATI
Da bi bio mekan i brže se skuvao jedan sastojak morate da dodate
Napravite prebranac po ovom receptu.
Da bi bio mekan i brže se skuvao jedan sastojak morate da dodate.
Recept će vas oduševiti.
Sastojci
Potrebno je:
500 g belog pasulja
2 šargarepe
na vrh noža sode bikarbone
po želji suvog biljnog začina
6-7 glavica crnog luka
1,5 kašika aleve paprike
1 kašičica bibera
Priprema
Pasulj prebrati, staviti u lonac i naliti vodom. Ostaviti da prenoći. Sutradan procediti vodu i naliti sa drugom vodom, dodati očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu pa staviti da se kuva. Skuvan pasulj po želji začiniti suvim biljnim začinom. Luk očistiti i iseckati u secku, zatim ga izdinstati na malo ulja dok ne postane staklast. Izdinstan luk sipati u pekač, posuti alevom paprikom, biberom, dodati lorber, a zatim dodati i skuvan pasulj. Sve dobro promešati varjačom i ubaciti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeće. Oko 1 sat.
(Espreso/Recepti.com)