caka
OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA KUPUS KIFLICE: Trik MEKANOG testa se KRIJE U 1 SASTOJKU
Zovu se po kupusu, ali ne zato što ovo povrće ide u njih već zato što se tako razlistaju kada se ispeku
Kupus kiflice su domaće pecivo koje je toliko ukusno i mekano da ćete ga poželeti za svaki doručak i večeru.
Zovu se po kupusu, ali ne zato što ovo povrće ide u njih već zato što se tako razlistaju kada se ispeku.
Domaće pecivo je uvek super ideja i zato preporuka za kupus kiflice.
Sastojci:
550 g brašna
200 ml mleka
100 ml vode
100 ml ulja
kockica kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
Fil:
100 g margarina
2 žumanceta
pola kašičice soli
100 g sira
Priprema:
Mleko malo zagrejati pa u njemu rastovriti kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostavite da nadođe. Odvojeno sjediniti ulje i so, pa dodati mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo i ostavite da nadođe.
Za fil umutiti margarin, žumanca i so.
Testo podelite na dva jednaka dela pa svaki razvucite na 3-4 mm debljine. Premažite polovinom fila, a onda stavite izmrvljen sir. Urolajte testo pa ga presecite, ali tako da uži deo bude oko 2 cm širine.
Kifle stavite u pleh, ostavite da nadođu. Premažite umućenim belancetom i susamom, pa pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
(Espreso/Noizz Food)