Kiflice na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

caka

OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA KUPUS KIFLICE: Trik MEKANOG testa se KRIJE U 1 SASTOJKU

Zovu se po kupusu, ali ne zato što ovo povrće ide u njih već zato što se tako razlistaju kada se ispeku

Objavljeno: 17.01.2023. 17:57h

Kupus kiflice su domaće pecivo koje je toliko ukusno i mekano da ćete ga poželeti za svaki doručak i večeru.

Zovu se po kupusu, ali ne zato što ovo povrće ide u njih već zato što se tako razlistaju kada se ispeku.

Domaće pecivo je uvek super ideja i zato preporuka za kupus kiflice.

Sastojci:

550 g brašna

200 ml mleka

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

100 ml vode

100 ml ulja

kockica kvasca

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Fil:

100 g margarina

2 žumanceta

pola kašičice soli

100 g sira

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

Mleko malo zagrejati pa u njemu rastovriti kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Ostavite da nadođe. Odvojeno sjediniti ulje i so, pa dodati mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo i ostavite da nadođe.

Za fil umutiti margarin, žumanca i so.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Testo podelite na dva jednaka dela pa svaki razvucite na 3-4 mm debljine. Premažite polovinom fila, a onda stavite izmrvljen sir. Urolajte testo pa ga presecite, ali tako da uži deo bude oko 2 cm širine.

Kifle stavite u pleh, ostavite da nadođu. Premažite umućenim belancetom i susamom, pa pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

(Espreso/Noizz Food)