recept
PEKARSKI KROMPIR, NAJJEFTINIJI PRILOG UZ SVAKO JELO: 1 ZAČIN daje POSEBAN UKUS i najhrskaviju koricu (VIDEO)
Pekarski krompir je prilog koji se slaže u svako jelo
Pekarski krompir je odličan prilog uz meso, a nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez njega.Napravite najhrskaviji prilog pomoću par jednostavnih saveta.
Potrebna su samo 2 sastojka i malo začina da napravite jedan od najukusnijih priloga. Kada procedite krompir, malo ga protresite kako bi ivici bile što hrskvavije. Uživajte u fenomenalnom prilogu.
Sastojci:
1 kg krompira
120 g masti
1 kašičica soli
1 kašika svežih listova timijana
Priprema:
Krompir oljuštite, pa isecite i kratko kuvajte (nekih 11 minuta). Stvate mast na pleh, pa istopite u rerni. Gotov krompir procedite, malo protresite, a onda stavite u pleh.Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30-35 minuta, a 15 minuta pred kraj pečenja okrenite krompir. Gotov krompir servirajte, posolite i poslužite sa listovima timijana.
(Espreso/Stvar ukusa)