Maslac, Foto: Youtube printscreen / OnePotChefShow
SJAJNO
STAVITE MASLAC U ZAMRZIVAČ NA PAR MINUTA: Pogledajte samo šta će se tada DESITI
Zapravo, ovaj trik je toliko jednostavan da će vam možda biti i smešan
Objavljeno: 16.01.2023. 18:35h
> 19:18h
Milica Tomic
Ako volite da mesite kolače, pite ili testa, ovo je trik koji će vam znatno olakšati taj posao!
Znate kada nađete super recept, imate sve sastojke kod kuće, taman ste izdvojili pola sata da nešto umesite, a onda shvatite da piše da morate maslac da ostavite na sobnoj temperaturi?
Profesionalni pekari imaju super trik.
Stavite komad maslaca u zamrzivač na samo nekoliko minuta. Potom ga izvadite i stavite u komad folije da vam ne bi klizao, a onda uzmite kuhinjsko rende! Narendajte maslac na najsitnijem delu: kao da je parmezan ili tvrdi sir, direktno u testo.
Na taj način, bolje će se rasporediti po testu i brže će se istopiti.
(Espreso/Krstarica)