recept
OVAJ KOLAČ NOSI NAJPERVERZNIJI NAZIV KOJI STE IKAD ČULI: Srpkinje ODLEPILE za njim, evo na kakvu STVAR ASOCIRA
Kolač poslužite sa šlagom
Srpske domaćice poludele su za kolačem koji se krije iza atraktivnog naziva "Crnac bez jaja". Osim interesantnog imena, koje svakako rasplamsava maštu, ovaj kolač je i izuzetnog ukusa, a sprema se vrlo lako.
Za testo:
3 jogurta (3×180 g)
300 g pšeničnog glatkog brašna
250 g šećera
120 ml ulja
25 g kakaa
2 kašičice Sode bikarbone
maslac za premazivanje pleha
Za glazuru:
150 g maslaca
150 g čokolade za kuvanje
120 g šećera
120 ml mleka
Priprema:
Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu izmutite mikserom 2-3 minuta.
Maslac istopite, maknite s šporeta, ubacite čokoladu, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje:
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.
(Espreso/Kurir)