preukusno
BOSANCI IMAJU SVOJ RECEPT ZA BUREK, A NAŠE DOMAĆICE GA SPREMAJU NA OVAJ NAČIN: 1 SASTOJAK ih RAZLIKUJE, procenite
Ukus je prelep, a najbolje od svega je to što je priprema veoma jednostavn
U Bosni i Hercegovini važi pravilo da je burek isključivo s mesom. Međutim, u Srbiji ga spremaju i uz mnogo drugih namirnica. Tako je Telegraf za vas pripremio recept za burek sa suvim mesom i sirom.
Ukus je prelep, a najbolje od svega je to što je priprema veoma jednostavna.
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g sira
200 g suvog vrata
2 jajeta
120 ml ulja
250 ml kisele vode
Priprema:
Pleh u kom ćete peći podmažite uljem, pa stavite dve kore tako da prelaze preko ruba iste.
Svaku koru premažite ovom smesom.
Na dve kore koje ste stavili na dno, dodajte još dve, ali i zgužvajte.
U posudi pomešajte sir, jaja i suvi vrat koji ste prethodno sitno iseckali.
Na dve izgužvane kore stavite deo fila.
Postupak ponavljate dok imate materijala.
Kada završite, sve prelijte smesom od vode i ulja.
Burek pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 25 minuta.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)