Burek, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

preukusno

BOSANCI IMAJU SVOJ RECEPT ZA BUREK, A NAŠE DOMAĆICE GA SPREMAJU NA OVAJ NAČIN: 1 SASTOJAK ih RAZLIKUJE, procenite

Ukus je prelep, a najbolje od svega je to što je priprema veoma jednostavn

Objavljeno: 14.01.2023. 12:34h > 12:37h

U Bosni i Hercegovini važi pravilo da je burek isključivo s mesom. Međutim, u Srbiji ga spremaju i uz mnogo drugih namirnica. Tako je Telegraf za vas pripremio recept za burek sa suvim mesom i sirom.

Ukus je prelep, a najbolje od svega je to što je priprema veoma jednostavna.

Sastojci:

500 g kora za pitu

300 g sira

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

200 g suvog vrata

2 jajeta

120 ml ulja

250 ml kisele vode

Priprema:

Pleh u kom ćete peći podmažite uljem, pa stavite dve kore tako da prelaze preko ruba iste.

Pomešajte kiselu vodu i ulje.

Svaku koru premažite ovom smesom.

foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

Na dve kore koje ste stavili na dno, dodajte još dve, ali i zgužvajte.

U posudi pomešajte sir, jaja i suvi vrat koji ste prethodno sitno iseckali.

Na dve izgužvane kore stavite deo fila.

Postupak ponavljate dok imate materijala.

Kada završite, sve prelijte smesom od vode i ulja.

Burek pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 25 minuta.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)