RECEPT
RECEPT ZA PRINCES KROFNE KOJI SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Ako želite da budu MEKANE morate uraditi jednu STVAR
Princes krofne su omiljeni desert svakome
Sastojci za testo:
300 ml vode
100 ml ulja
140 g brašna
1 prašak za pecivo
4 jaja
Sastojci za fil:
2 pudinga od slatke pavlake (može i od vanile)
1 kesica šlaga
1 margarin
Priprema:
Prokuvati vodu i ulje, dok ključa dodati brašno i prašak za pecivo, brzo izmešati i odmah skloniti sa vatre. Dodavati jaja jedno po jedno, svako da bude dobro sjedinjeno s testom pre dodavanja sledećeg. Špricem za tulumbe ili kašičicom vaditi testo i ređati na pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni do lepo ne narastu i dobiju lepu zlatnu boju.
Za fil skuvati dva pudinga po uputstvu s kesice, pa u topao puding ubaciti margarin sa sobne temperature. Umutiti da se lepo sjedini, pa dodati i umućen šlag.
Krofnice seći napola i puniti filom, poklapati i posuti šećerom u prahu. Ako želite da budu mekane, pokrijte ih folijom odmah nakon filovanja i stavljanja šećera. Ako želite da budu krckave, nemojte ih pokrivati folijom.
(Espreso/Najzena)