Sos od pečuraka, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

NJAMI

SIROTINJSKI RUČAK ZA 200 DINARA, SKUPA JELA NISU OVOLIKO UKUSNA: Prste ćete polizati (RECEPT)

Ukusnije ne može

Objavljeno: 11.01.2023. 12:30h

Evo jednog posnog klasika u porodicama, koji se sprema cele godine, i koji mame vole da prave i kad se posti na vodi, samo bez ulja.

Sačuvajte ovaj recept kad vam ponestane posnih ideja.

Sastojci:

400g šampinjona

250ml soka od paradajza

1 crni luk

po grančica bosiljka i majčine dušice

2 kašike brašna

so

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

Pečurke očistite isecite na krupnije listiće.

Propržite na kockice isceckan crni luk da postane staklast. Odmah mu dodajte pečurke, i nalijte sa šoljicom vode da bi se dinstalo. Pečurke će opustiti vodu, koja treba da ispari skoro u potpunosti pre nego što dodate sok od paradajza. Posolite po ukusu.

Nalijte paradajzom i ostavite da proključa. U šoljici vode razmutite (150mbrašno tako da razbijete grudvice i onda sipajte u sos da bi se zgusnuo.

Sklonite sa ringle i dodajte iscepkane bosiljak i majčinu dušicu, i promešajte. Služite sa makaronama ili drugom testeninom po želji, pirinčem ili pireom.

(Espreso/rucakza200dinara.com)