NJAMI
PLANINSKA PITA SA FETA SIROM, TOPI SE U USTIMA: Za njom lude JUŽNJACI, prave je po STAROM RECEPTU (VIDEO)
Za ovom pitom Srbi na jugu odlepljuju
Ako ste se probudili gladni, preporučujemo vam da probate planinsku pitu sa sirom koja osvaja već pri prvom zalogaju.
Sastojci:
400 g feta sira 4 jajeta 80 ml ulja 400 ml jogurta 1 puna kašika brašna 10 g praška za pecivo 500 g kora za pitu
Za prelivanje:
2 jajeta 200 ml mleka 100 g putera
Priprema:
Izdrobite sir, a u drugoj činiji umutite jaja sa uljem i jogurom, pa dodajte brašno i prašak za pecivo koje ste prethodno sjedinili. Sve to dobro promešajte.
U smesu dodajte i izdrobljeni feta sir i opet lepo promešajte. Tepsiju prečnika 30 cm lepo nauljite, pa na dno stavite 2 kore. Sipajte malo fila, pa preko stavite jednu koru. Ređajte dok ne potrošite sav materijal koji ste sjedinii, a poslednji red treba da bude kora.
Pitu isecite na kocke, pa prelijte istopljenim puterom, a onda i jajima koja ste umutili sa mlekom. Pecite na 200 stepeni oko sat vremena i imaćete ukusan doručak.
(Espreso/Informer)