recept
SLANI MAFINI SA POVRĆEM, JAJIMA I FETA SIROM: Neodoljiv ukus, a peku se SAMO 20 MINUTA
Isprobajte recept za slane mafine sa pire krompirom, povrćem i kuvanim jajima
Slatki mafini su odavno osvojili svet, a sve popularniji postaju i slani. Oni su izuzetno praktični jer mogu da se prave od skoro svake namirnice, pitanje je samo ko šta voli. Mi predlažemo da isprobate i ove neodoljive mafine od pire krompira punjene povrćem, kuvanim jajima i feta sirom. Neverovatno su ukusni, a super su kao predjelo, ali i doručak ili večera.
Sastojci:
4 krompira
3 jajeta
1 crni luk
1 šargarepa
1 zelena paprika
1/2 crvene paprike
100 g feta sira
100 g brašna
100 g tvrdog sira
Priprema:
U jednu šerpu stavite iseckani krompir, a u drugu 2 jajeta da se kuvaju. U zagrejanom tiganju na malo ulja propržite seckani crni luk. Zatim dodajte sekcanu šargarepu i paprike.
Dinstajte dok povrće ne omekša. Sipajte u posudu i dodajte seckani feta sir. Dodajte i seckana kuvana jaja. Krompir ispasirajte, pa dodajte jaje i brašno i dobro promešajte. Nauljite kalup za mafine, pa nauljenom kašikom sipajte pire krompir.
Preko stavite povrće i pospite rendanim sirom. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)