obratite pažnju
BRAŠNO SE U PAPRIKAŠ DODAJE SAMO NA 1 NAČIN: Jedino tako se sprema DOBRA ZAPRŠKA, tajna je OTKRIVENA
Ako je prelijete s vrelom vodom, meso će biti ukusno, a sos - bezukusan
Najukusniji paprikaš se dobija kad je pravilno napravljena zaprška od prženog luka i brašna. Brašno se dodaje tek onda kad kao rezultat prženja luk postane prozračan.
A ako dodate vodu pre nego što je brašno zlatasto, a luk se već pozlatio paprikaš će da miriše na sirovo testo i neće imati izgled i boju. Ako prelijete zapršku hladnom vodom, dobija se ukusan sos, ali ga meso neće upiti.
Ako je prelijete s vrelom vodom, meso će biti ukusno, a sos - bezukusan. Ali ako je voda topla i sos i meso će biti podjednako ukusni. Ne kuvajte paprikaš na jakoj vatri. Neće se ubrzati već usporiti pripremu hrane.
Nakon što se doda brašno prženje se nastavlja dok luk ne postane zlatast kao i brašno. Tada se dodaje aleva paprika. Nakon toga se meša nekoliko puta i razredi se s malo tople vode.
Paprikaš napravljen s takvom zaprškom postaje ukusan i aromatičan. Ako dodate brašno kad je luk već zlatast on će izgoreti dok brašno ne postane zlatasto. Tada paprikaš postaje taman, gorkog ukusa i neprijatnog mirisa.
(Espreso/BonApeti)