recept
PITA PO RECEPTU DUŠANA SVILARA: Punjena šarenim nadevom biće pun pogodak za SLAVSKU TRPEZU
U emisiji Nataše Pavlović čuveni pevač je podelio recept za pitu sa pečenim paprikama
Uemisiji "Praktična žena" gost je bio pevač Dušan Svilar i otkrio je recept za njegovu omiljenu pitu. Pravi se od lisnatog testa, pečenih paprika, kao i šampinjona i sira.
Gurmansko vojvođansko predjelo je idealno i za večeru ili doručak, ali i za svečanu slavsku trpezu. Priprema nije komplikovana, a ukus je prosto fantastičan.
Sastojci:
3 pakovanja lisnatog testa
2 struka praziluka
600 g šampinjona
10 pečenih paprika
3 jajeta
200 g kisele pavlake
200 g tvrdog sira
Priprema:
U tiganju propržite seckane pečurke, posolite, pa dodajte i seckani praziluk. Dobro posolite i pobiberite, pa dinstajte dok sastojci ne omekšaju. Lisnato testo razvucite, pa stavite u tepsiju.
Pečene paprike očisitite i pola količine, u komadu reađajte po testu, pa sipajte pola smese sa pečurkama i prazilukom. Pospite rendanim sirom (100 g). Preko stavite drugo testo.
Poređajte preostale paprike, a zatim i smesu od pečuraka i praziluka. Pospite preostalim rendanim sirom, pa preko stavite i treće testo. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i sipajte preko testa.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)