prijatno
OVAJ TRIK ĆE VAM POMOĆI DA OMEKŠATE SVINJSKO MESO: Nakon ovoga će se TOPITI u ustima
Za ručak napravite odlično svinjsko meso koje i ne košta puno
Svinjski pauflek spada u jeftinije i masnije meso, ali ako se pravilno začini i termički obradi, može da postane najukusnije. Naš predlog je da ga iseckate, a onda marinirate u soja sosu nekih pola sata, pa na kraju dinstajte nekih sat vremena. Ovako pripremljeno svinjsko meso biće preukusno, a poslužite sa pire krompirom, pirinčem ili makaronama.
Sastojci:
- 800 g svinjskog paufleka
- 5 kašika soja sosa
- 2 kašičice bibera u zrnu
- 1 kašičica šećera
- 6 čenova belog luka
- 3 kašike sirćeta
- 400 ml vode
- peršun
- 5 komada lovora
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa dodajte soja sos, šećer, biber, seckani beli luk i sirće. Dobro promešajte, zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na pola sata. U tiganj sipajte malo ulja, zagrejte, a onda propržite meso nekih 10-ak minuta.
Nakon toga sipajte preostalu marinadu i opet promešajte. Kad krene da krčka sipajte vodu i promešajte, pa pospite lovorom. Poklopite i krčkajte oko sat vremena. Izvadite lovorov list i poslužite.
(Espreso/Stvar ukusa)