SJAJNO
NIKAKO NE BACAJTE VODU U KOJOJ STE KUVALI JAJA: Važnije je nego što mislite
Iskusne domaćice tvrde da se iz kuhinje ništa ne baca, jer se skoro svaki sastojak u može iskoristiti na razne načine.
Kada je u pitanju testenina, svi znamo da voda u kojoj se kuvala, ne treba da se baca jer može da se iskoristi za sos.
Ali, da li ste znali da voda u kojoj su se kuvala jaja, može da se iskoristi za biljke! Naime, biljkama prija kalcijum, on doprinosi njihovoj čvrstoći, a njega ima dosta u vodi u kojoj su se kuvala jaja.
Takođe, kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje.
Normalno, važno je da sačekate da se voda ohladi do sobne temperature pre nego što zalijete biljke. Ako niste sigurni da li vašoj biljki nedostaje kalijum, obratite pažnju na sledeće simptome:
Žuto-smeđe mrlje na listovima, koje su okružene smeđom ivicom, i spori rast. Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivim na bolesti i oštećenja.
(Espreso/Najžena)