NJAMI
POSNA PITA SA KUVANIM ŽITOM, UKUĆANI JOJ NEĆE ODOLETI: Sprema se jednostavno, HRSKA pod zubima
Recept za posnu slatku pitu sa kuvanim žitom.
Uzmite po tri kore, stavite nadev, urolajte i pita je spremna za pečenje. Ukus kuvanog žita u hrskavoj piti je zaista neponovljiv. Za dane posta na ulju.
SASTOJCI
-1 pakovanje kora
-300 gr kuvane pšenice (samlevena ili blago zgnječena)
-150 gr mlevenih oraha
-200 gr šećera
-1,5 dl ulja
-1,5 dl kisele vode
-cimet
-mleveni muskatni oraščić
-vanilin šećer
PRIPREMA
Staviti 2 kore jednu preko druge, svaku poprskati uljem i kiselom vodom. Treću koru malo zgužvati pa poprskati uljem i kiselom vodom. Odozgo posuti mlevene orahe, šećer, pšenicu, cimet, mleveni muskatni oraščić i vanilin šećer. Kore urolati, poprskati uljem i staviti u podmazan pleh.
Postupak ponoviti i sa preostalim korama, peći na 250 stepeni celzijusa dok ne porumeni.
(Espreso/crkvaub.rs)