Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti
UKUSNO
NAJBOLJI POSNI PREBRANAC ZA BADNJE VEČE: Po ovom RECEPTU ga još niste pravili, oduševićete ukućane
Ne možemo da zamislimo posne dane bez prebranca...
Objavljeno: 05.01.2023. 11:20h
Milica Tomic
Sastojci:
500 g krupnog pasulja
400 g crnog luka
250 ml ulja
so, biber u zrnu
lovorov list
mlevena paprika
Priprema: Operite pasulj, stavite u šerpu sa vodom. Kuvajte par minuta dok voda ne proključa, a zatim procedite. Stavite novu vodu, par kašika ulja, par zrna bibera i list i kuvati oko dva sata. Sitno naseckati crni luk, i prziti ga na dosta ulja, kad postane staklast skloniti ga sa vatre i dodati mlevenu papriku i promesati. U skuvan i proceđen pasulj dodati zapršku, preručite ga u zenljanu posudu, pa peći u rerni na 200 oko 40 minuta.
(Espreso/Super Žena, b92)