zapamtite to
PRE PRŽENJA BELOG MESA U TIGANJ DODAJTE KAŠIČICU 1 SASTOJKA: Samo na taj način MESO neće BITI SUVO
Postoje cake koje će vam pomoći da čak i kuvano belo meso uvek bude sočno i ukusno
Belo meso je suvo i gumeno ako se ne pripremi kako treba, a ako ga prekuvate ili izložite većoj temperaturi dodatno ćete pogoršati ukus.
Postoje cake koje će vam pomoći da čak i kuvano belo meso uvek bude sočno i ukusno.
Pre nego što krenete sa kuvanjem, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa.
Ova dva saveta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti.
U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka. Ovo obavezno uradite pre nego što dodate belo meso. Ovo važi i za prženje na ulju.
Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno.
(Espreso/Krstarica)