Svinejtina, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
UKSUNO
STAVITE LIMUN PORED SVINJETINE, DESIĆE SE ČUDO: Meso će dobiti ukus kojem niko neće moći DA ODOLI (RECEPT)
Ukusnije nećete spremiti
Objavljeno: 03.01.2023. 14:50h
> 14:55h
Milica Tomic
Oduševiće vas ova kombinacija voća i mesa.
Sastojci
svinjski but sa koskom 700 g
beli luk po ukusu
maslinovo ulje po potrebi
pomorandža 2
limun 1
suvi biljni začin po ukusu
biber po ukusu
belo vino 200 ml
Kako pripremiti
Narandže i limun operite i narežite na tanke komade. But istrljajte začinom i belim lukom i pobiberite.
Natrljajte meso maslinovim uljem i pokrijte ga komadima narandže i limuna.
Svinjetinu stavite u pleh za pečenje, prelijte je belim vinom i pecite u rerni na 150 stepeni oko sat vremena.
(Espreso/Žena recepti)