Teleća čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

zapišite

SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA KAFANSKU TELEĆU ČORBU: Profesionalni KUVARI pred kraj DODAJU 1 SASTOJAK

Znamo da je nju najlepše pojesti u restoranu, ali možete i sami da je napravite

Objavljeno: 03.01.2023. 10:29h

Nema ništa lepše od kafanske teleće čorbe.

Znamo da je nju najlepše pojesti u restoranu, ali možete i sami da je napravite.

Zaprška daje poseban ukus.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Teleća čorba se priprema i kod kuće, ali je, čini se, najukusnija baš u kafanama.

Sastojci:

500 grama telećeg mesa od buta ili vrata

1 glavica crnog luka

1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)

1 koren celera

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

2 krompira

1 dl ulja

2 kašike brašna

2 dl kisele pavlake

1 žumance

so

biber

foto: Printsceen/Youtube/CooKing

lovorov list

malo peršunovog lista

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju.

Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.

Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.

Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom.

Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

(Espreso/Kurir Stil/Sećanja.com)