zapišite
SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA KAFANSKU TELEĆU ČORBU: Profesionalni KUVARI pred kraj DODAJU 1 SASTOJAK
Znamo da je nju najlepše pojesti u restoranu, ali možete i sami da je napravite
Nema ništa lepše od kafanske teleće čorbe.
Znamo da je nju najlepše pojesti u restoranu, ali možete i sami da je napravite.
Zaprška daje poseban ukus.
Teleća čorba se priprema i kod kuće, ali je, čini se, najukusnija baš u kafanama.
Sastojci:
500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
1 glavica crnog luka
1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
1 koren celera
2 krompira
1 dl ulja
2 kašike brašna
2 dl kisele pavlake
1 žumance
so
biber
malo peršunovog lista
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju.
Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.
Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode.
Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.
Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom.
Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.
(Espreso/Kurir Stil/Sećanja.com)