UKSUNIJE NE MOŽE
KREMASTA SALATA ZA BOŽIĆ IDEALNA UZ PEČENJE: Lepa je na oko, iznenadite ukućane NOVIM RECEPTOM
Recept za salatu sa piletinom, krompirom, kiselim krastavcima i ukuseljenim pečurkama
Ova kremasta salata ulepšaće svaku svečanu trpezu. Ovog Božića iznenadite ukućane nešto drugačijim receptima.
Sastojci:
300 g kiselih pečurkaka
kuvana pileća prsa
1 kuvana šargarepa
4-5 kuvanih krompira
praziluk ili zeleni luk
100 g kiselih krastavaca
200 g kačkvalja
majonez po ukusu
so, biber
svež peršun
sveža mirođija
Priprema:
Piletinu isecite na kockice, kao i kiseli krastavac i luk. Kalup prečnika 22 cm obložite providnom folijom da viri sa strane, poređajte pečurke sa glavom na dole. Listove svežeg peršuna stavite u šupljinu između pečuraka. Preko pečuraka stavite isekcan praziluk. Ostatak peršuna iseckajte i stavite preko praziluka, pa malo rukama rasporedite.
Zatim sipajte majonez, pa izrendajte kačkavalj, opet red majoneza, pa rendana šargarepa. Posolite i pobiberite, pa stavite piletinu. Malo pobiberite, opet red majoneza, pa red kiselih krastavaca.
Krompir izrendajte na krupno, dodajte malo majoneza, sitno seckane mirođije i soli i bibera. Promešajte i to je poslednji sloj salate. Prekrijte folijom koja je ostala da viri i stavite u frižider preko noći. Zatim skinite foliju sa vrha, uz pomoć tanjira okrenite salatu i uklonite kalup i ostatak folije.