svideće vam se
MEKANA ŠPANSKA PITA KAKVU DO SADA NISTE JELI: 1 SASTOJAK joj daje poseban UKUS, RECEPT KIDA
Pita je gotova kada lepo porumeni
Odlična je za doručak, ručak ili večeru, a najvažnije je da seo jednostavno i brzo sprema.
Sastojci:
4 jaja
1-1,5 kašičica soli
200 ml ulja
400 ml mleka
200 g kukuruznog brašna
200 g pšeničnog brašna (oštrog)
1 prašak za pecivo
200 g stišnjene šunke (pizza šunke, ili neke druge salame)
200 g trapist sira
120 g kiselih krastavaca
120 g kisele crvene paprike
Priprema
Najpre iseckajte krastavce, papriku i stišnjenu šunku na sitne kockice, a trapist sir narendajte. Pripremite odgovarajući pleh, vrlo malo ga nauljite i pospite sa malo brašna.
Uzmite odgovarajuću posudu pa u njoj izmutite mikserom jaja, dodajte so po ukusu, zatim dodajte ulje i mleko. U drugoj posudi sjedinite obe vrste brašna i prašak za pecivo, promešajte i dodajte u prvu posudu sa jajima. Dobro izmešajte mikserom.
Na kraju dodajte i seckane krastavce, papriku, šunku i rendani trapist sir, pa sve dobro izmešajte, najbolje kašikom.
Smesu ulijte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 45 minuta. Pita je gotova kada lepo porumeni.
(Espreso/Najžena)