za ručak
OVAJ TRIK ZA POHOVANJE SVINJSKIH ŠNICLI MORATE SVI DA ZNATE: Premažite ih sa 1 NAMIRNICOM i meso će se TOPITI
Na taj način dobije se mnogo hrskavija i ukusnija korica, nego kada samo obično pohujemo meso
Ovo je najbolji način da pohujete šnicle kako bi korica bila hrskava.
Da li ste probali panirane šnicle? Reč je o duplo pohovanom mesu (svinjskom ili pilećem), gde šnicle dvaput umačemo u jaja i prezle.
Na taj način dobije se mnogo hrskavija i ukusnija korica, nego kada samo obično pohujemo meso. Uživaćete kao da ste u nekom restoranu.
Sastojci:
4 šnicle pileće ili svinjske
1 jaje
60 ml mleka
4 kašike brašna
100 g prezli
4 čena belog luka
so, biber
ulje
Priprema:
Šnicle izlupati čekićem za meso pa posoliti. Premazati sa izgnječenim belim lukom. Jaje umutiti, dodati mleko i sve žicomim izjednačiti. Šnicle prvo utapkati u brašno, pa u jaje i mleko, pa prezle. Zatim ponovo u jaje i ponovo u prezle. Ređati u poslužavnik i pržiti u ulju ne previše vrelom ni previše hladnom. Kad porumene sa jedne i druge strane vaditi na papirnu salvetu. Služiti toplo.
(Espreso/Bakina i Dekinja kuhinja)