SAVET
OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA PILEĆU ČORBU: Od sada ćete je SPREMATI samo na ZDRAV NAČIN, otkrivena je TAJNA
Pri serviranju, može se dodati sitno seckani peršunov list
Napravite pileću čorbu.
Ovo je recept:
400 g pilećeg mesa
1 krompir
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 kašike pavlake
po potrebi ulje
so
biber - mleveni
peršun
1,5 -2 l vode
1 jaje
1 supena kašika griza
Priprema
Kada meso provri, dodati očišćeno povrće sitno iseckano.
Kada meso počne da se odvaja od kosti, isključiti plotnu i procediti tečnost.
Tečnost sačuvati u posebnoj posudi.
Meso i povrće ostaviti da se malo prohladi. Meso odvojiti od kosti i sitno ga iseckati. Upržiti crni luk da bude staklast.
Proceđenu tečnost vratiti u lonac i dodati iseckano, meso, povrće i uprženi luk. Proveriti ukus i dodati so i biber, staviti da samo malo proključa.U posebnoj činiji viljuškom umutiti jaja i kiselu pavlaku.
Skinuti lonac sa plotne i u vrelu tečnost sipati tanak mlaz razređene mase jaja i pavlake, uz istovremeno i neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini čorbe, nikako u dubinu, da se ne naprave grudvice.
Tek kada se ulije sva masa, promešati celu količinu čorbe. Dodati supenu kašiku griza, promešati i vratiti da provri.
Pri serviranju, može se dodati sitno seckani peršunov list.
Zaprška za pileću čorbu, za koju vam ne treba jaje, može i bez brašna, ako ste privrženi zdravoj ishrani.
kiselo mleko - 2 kašike
brašno - 1 kašika
Pomešate kiselo mleko sa brašnom.
Promešajte žicom, dok se ne umute sve grudvice i smesa ne postane glatka.
Sklonite pileću čorbu sa ringle.
Stavite jednu kulaču tople čorbe i promešajte odmah. Stavite drugu kutlaču i tako dok se ne ujednači temperatura.
Sipajte zapršku u čorbu. Vratite na ringlu i kuvajte 5 minuta.
Isključite i servirajte.
(Espreso/Alo/Bonapeti.rs)