njami
DOMAĆICE, OD SADA ĆETE STALNO STAVLJATI 1 POVRĆE U ĆUFTE: Najbolji TRIK za SOČNE ĆUFTE (RECEPT)
On će se prilikom prženja ili pečenja istopiti, sačuvaće sok koji meso pušta i učiniće ga ukusnijim
U nastavku teksta pročitajte recepte za najukusnije ćufte.
Mleveno meso se najčešće koristi za pripremu jela, jer od njega mogu da se naprave preukusne faširane, punjene paprike, musaka, a najpopularnije su svakako ćufte.
Predlog Stvar ukusa su ova 2 recepta za nikad ukusnije ćufte koje su toliko sočne da nećete moći da prestanete da jedete.
Prve se prave tako što se uvaljaju u brašno, a druge se pune puterom. On će se prilikom prženja ili pečenja istopiti, sačuvaće sok koji meso pušta i učiniće ga ukusnijim. Oba recepta se prave tako što se u mleveno meso dodaje seckani crni luk koji daje poseban šmek.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa (po želji)
150 ml mleka
5 kašika prezli
1 crni luk
origano
začin za meso
2 čena belog luka
150 g brašna
Priprema: Mleveno meso prelijte mlekom i dodajte prezle i rednani crni luk. Posolite, pobiberite, pospite začinom za meso i origanom, pa dodajte i rendani beli luk. Sve dobro sjedinite i oblikujte ćufte. Uvaljajte u brašno i pržite u ulju.
ĆUFTE PUNJENE PUTEROM
Sastojci:
500 g mlevenog mesa (po želji)
200 ml mleka
1 crni luk
1 čen belog luka
1 jaje
8 kašika prezli
1 kašičica slatke paprike
puter
Priprema: U mleveno meso dodajte seckani crni luk, prezle (4 kašike), pa posolite i pobiberite i pospite slatkom paprikom. Zatim dodajte mleveni beli luk, jaje i mleko. Dobro sjedinite, pa zatim uzimajte smesu od mesa, napravite oblik pljeskavice, zatim stavite parče putera i oblikujte ćufte. U tanjir stavite preostale 4 kašike prezli i zatim uvaljajte ćufte i ispržite u ulju.
(Espreso/Stvar ukusa)