probajte!
PILEĆA SALATA SA PASULJEM OD KOJE ĆETE POLIZATI PRSTE: Odlična je uz PEČENJE, a što je najbolje - LAKO SE PRAVI
Uživajte!
Salate su odličan prilog uz meso ili ribu, ali još su bolje kao obrok. Takođe, lepo izgledaju, pa će ulepšati svaku svečanu trepzu, a naš je predlog da za Novu godinu poslužite ovu sa piletinom i pasuljem. Pravi se od par namirnica, koju većina i ima kod kuće, pa je pravi spas ako vam je potrebno neko predjelo u zadnji čas, a ukus je fenomenalan.
Sastojci:
1 konzerva crvenog pasulja
1 konzerva šampinjona
300 g belog mesa
50 g oraha
2 kašike majoneza
1 kašičica karija
1 veza mirođije
Za marinadu:
1/2 kašike ključale vode
2 kašike sirćeta
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
Priprema: Isekcajte crni luk sitno, posolite, pošećerite, pa sipajte vodu i sirće. Ostavite da se marinira nekih 30 minuta. Meso lepo posolite i utrljajte kari, pa ispržite. Orahe, pečurke i mirođiju iseckajte. U činiji pomešajte isecakne namirnice, sa seckanom piletinom, pasuljem i dodajte majonez. Dobro promešajte.
(Espreso / Stvar ukusa)