IDEJA ZA SPREMANJE
RECEPT ZA PREDJELO KOJE OBAVEZNO MORA DA SE NAĐE NA NOVOGODIŠNJOJ TRPEZI: Punjena jaja koja ćete OBOŽAVATI
Nestaće sa stola za tili čas
Punjena jaja su sjajno predjelo za svaku priliku, a različiti filovi će zadovoljiti i najzahtevnija nepca. Pored toga što su ukusna, veoma se brzo i prave, tako da ćete za manje od pola sata na stolu imati savršeno predjelo koje će oduševiti i goste i ukućane.
Sastojci:
10 jaja
250 g šunke
5 kiselih krastavčića
6 kašika majoneza
3 kašike senfa
2 šargarepe
1 ljuta papričica
peršun
1 kašika sirćeta
so, biber
Priprema:
U veću šerpu sipajte vodu, stavite jaja i sipajte sirće. Ostavite jaja da se kvuaju, a za to vreme pripremite fil.
Kisele krastvčiće, šunku i šargarepu iseckajte sitno, pa ih pomešajte sa majonezom i senfom.
Posolite i pobiberite po ukusu.
Kuvana jaja oljuštite, isecite na pola i izvadite žumanca.
Žumanca dodajte u fil i sve dobro promešajte.
Unutrašnjost jaja punite filom.
Odozgo stavite seckanu ljutu papriku i peršun.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)