RECEPT
PRE POHOVANJA JUNETINE OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Biće MEKANA kao NIKADA DO SADA
Svaku šniclu sa obe strane uvaljati dobro u brašno, potopiti u umućena jaja sa obe strane i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene.
Htela sam brzi ručak za poseban dan od postojećih sastojaka koje sam imala u frižideru i kuhinji. Od mesa sam imala samo juneće šnicle, a od priloga kesicu instant „Minut pirea“.
Dok sam spremala šnicle ukapirala sam da sam bacila kutiju od pirea, pa sam morala da „otrčim“ do prodavnice preko puta i da pročitam. Da ne biste došli u sličnu situaciju ovaj recept sadržaće i recept za pripremu „Minut pirea“, navodi saradnica na blogu…
Potreban materijal:
Za pohovanje:
– juneće šnicle
– jaja
– brašno po potrebi
– so
– biber
– oko ½ l ulja.
Za „Minut pire“:
– kesica „Minut pirea“.
– 500 ml vode
– kašičica soli
– 250 ml mleka
– kockica od 50 g maslaca ili
– 5 supenih kašika ulja.
Priprema:
Šnicle: Šnicle, jednu po jednu, dobro izlupati na dasci, čekićem za meso, sa obe strane, a jaja umutiti i spremiti za poh. Svaku šniclu sa obe strane uvaljati dobro u brašno, potopiti u umućena jaja sa obe strane i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene.
Minut pire: U pliću šerpu od 2 litra sipati 500 ml vode i kašičicu soli i ostaviti da proključa. Kad voda proključa dodati mleko i mlaslac ili ulje. Po dodavanju mleka i maslaca odmah dodati pahuljice pirea i dobro promešati dok ne postane penasto.
Uz ovaj obrok savršeno ide neka od kiselih salata…
Prijatno!
(Espreso/pecinaposla.com/)