PROBAJTE
UMESTO U BRAŠNO, UVALJAJTE RIBU U OVU NAMIRNICU: Ulje nikada više NEĆE PRSKATI, a ukus će vas oduševiti
Ovo je odličan trik
Ako ribu spremite na ovaj način, biće mnogo ukusnija, a neće upiti ni ulje. Tajna je u jednom sastojku, ovo vam nikad ne bi palo na pamet.
Naime, umesto brašna, treba da koristite gustin.
Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava i neće biti masna.
Evo recepta:
Sastojci:
1 kg ribe po vašem izboru
200 gr gustina
3 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašičica belog luka u prahu
drugi začini po vašem izboru
ulje za prženje
Priprema:
Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.
Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.
Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba „plivala“ u istom, pa dobro zagrejte.
Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana.
Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se ukusom slaže uz ovaj specijalitet.
Uživajte u ukusu ribe.
(Espreso/Krstarica)