Riba, Foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

PROBAJTE

UMESTO U BRAŠNO, UVALJAJTE RIBU U OVU NAMIRNICU: Ulje nikada više NEĆE PRSKATI, a ukus će vas oduševiti

Ovo je odličan trik

Objavljeno: 29.12.2022. 15:34h

Ako ribu spremite na ovaj način, biće mnogo ukusnija, a neće upiti ni ulje. Tajna je u jednom sastojku, ovo vam nikad ne bi palo na pamet.

Naime, umesto brašna, treba da koristite gustin.

Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava i neće biti masna.

Evo recepta:

Sastojci:

1 kg ribe po vašem izboru

200 gr gustina

3 kašičice soli

1 kašičica bibera

1 kašičica belog luka u prahu

drugi začini po vašem izboru

ulje za prženje

Priprema:

Ribu isecite na komade, posolite uobičajeno i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje da uradite dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.

Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, a onda i biber, beli luk i ostale začine po vašem izboru. Sve dobro sjedinite.

Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba „plivala“ u istom, pa dobro zagrejte.

Ribu izvadite iz frižidera, pa svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje. Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta, kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana.

Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se ukusom slaže uz ovaj specijalitet.

Uživajte u ukusu ribe.

(Espreso/Krstarica)