recept
ZIMSKE KIFLICE SA NADEVOM OD VIŠANJA: 1 sastojak je NEOBIČAN za pripremu ovog testa, a daje VRHUSKI UKUS
Predlog za prazničnu trpezu
Kiflice se kod nas redovno jedu. Domaćice ih spremaju i bez povoda, a kad su slave, rođendani i druge proslave bez njih ne može da se zamisli predjelo.
Pripremite ove posebne "zimske kiflice" za Novu godinu.
Sastojci:
200 g putera
50 g šećera
10 g vanilin šećera
prstohvat soli
200 g pavlake
7 g suvog kvasca
500 g brašna
20 ml konjaka
višnje (smrznute ili u konzervi)
šećer u prahu
Priprema:
Sjedinite puter, šećer, vanilin šećer i so. Dodajte pavlaku i kvasac, pa sjedinite, a zatim postepeno dodajte brašno i konjak, pa umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite 1-2 sata u frižideru.
Podelite na 2 jednaka dela, pa razvucite na pobrašnjenoj površini. Isecite trouglove, pa stavite višnju na veći kraj i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Uvaljajte u šećer u prahu.
(Espreso/Stvar ukusa)