recept
PRIPREMITE PEČENI KARAŠ IZ RERNE: 1 STVAR je vrlo važno da urdite, samo tako će se DOBRO ISPEĆI
"Imate recept za ukusni karaš u rerni, sada ostaje samo da odete u ribolov i da ga upecate... ili da kupite u prodavnici"
Post još uvek traje, a ako vam ponestaju ideje za kuvanje evo jednog recepta koji će vas sigurno oduševiti. U pitanju je riba karaš, pripremite je na ovaj način i biće preukusna.
Potrebni sastojci:
karaš - 1 kg
limun - 1/2 komada, sok
so - 1 kašika
topla voda - 1, 2 kašike
ulje - 1 šolja
Način pripreme:
Očistimo ribu, isečemo na polovine i na svakoj polovini pravimo razreze kako bi se lepo ispekao.
Posolimo svuda, posipamo sokom od limuna i ostavljamo tako pola sata.
Posudu u kojoj ćemo peći mažemo obilno uljem i poređamo karaše leđima na gore.
Pokrivamo namazanim papirom i ostavljam da se peče 5-6 minuta u jakoj rerni.
Smanjujemo rernu do 180 stepeni i tek tad sklanjamo papir.
Prelivamo sosom od pečenja.
Vadimo i serviramo pečeni karaš iz rerne dok je još topao.
(Espreso/BonApeti)