Foto: Printscreen Youtube/Jocina Kujna

recept

PRIPREMITE PEČENI KARAŠ IZ RERNE: 1 STVAR je vrlo važno da urdite, samo tako će se DOBRO ISPEĆI

"Imate recept za ukusni karaš u rerni, sada ostaje samo da odete u ribolov i da ga upecate... ili da kupite u prodavnici"

Objavljeno: 28.12.2022. 20:49h

Post još uvek traje, a ako vam ponestaju ideje za kuvanje evo jednog recepta koji će vas sigurno oduševiti. U pitanju je riba karaš, pripremite je na ovaj način i biće preukusna.

Potrebni sastojci:

karaš - 1 kg

limun - 1/2 komada, sok

so - 1 kašika

topla voda - 1, 2 kašike

ulje - 1 šolja

foto: Youtube/ Jocina Kujna

Način pripreme:

Očistimo ribu, isečemo na polovine i na svakoj polovini pravimo razreze kako bi se lepo ispekao.

Posolimo svuda, posipamo sokom od limuna i ostavljamo tako pola sata.

Posudu u kojoj ćemo peći mažemo obilno uljem i poređamo karaše leđima na gore.

Pokrivamo namazanim papirom i ostavljam da se peče 5-6 minuta u jakoj rerni.

Smanjujemo rernu do 180 stepeni i tek tad sklanjamo papir.

Prelivamo ukusnu pečenu ribu preostalim uljem dolivamo 1-2 kašike tople vode i pečemo još 5-6 minuta.

Prelivamo sosom od pečenja.

Vadimo i serviramo pečeni karaš iz rerne dok je još topao.

(Espreso/BonApeti)